Obvinený z lúpeže so zbraňou v Snine bol zadržaný. Dopravné akcie v okrese Svidníku

16.04.2013 Celý región

Obvinený z lúpeže so zbraňou v Snine bol zadržaný.
Vyšetrovateľ PZ v Humennom vzniesol včera /15.04.2013/ obvinenie 15 ročnému Sninčanovi pre zločin lúpeže a to závažnejším spôsobom konania so zbraňou.
Obvinený si vyhliadol predajňu textilu second handu, ktorá sa nachádza v jednom z rodinných domov na Ul. Pčolinskej v Snine. Chlapec vošiel do predajne a požiadal predavačku, aby mu ukázala nejaký tovar o ktorý ale nejavil záujem. Po tom, čo sa presvedčil, že sa nikto nenachádza v blízkosti vchodových dverí predajne vytiahol nôž a od predavačky pýtal peniaze. Žena mu ukázala finančnú hotovosť, ktorú mala v tom čase v predajni a to cca 15-20 centov. Mladík bol nespokojný s touto hotovosťou a preto jej prikázal zamknúť dvere a chcel , aby išla za plachtu skúšobnej kabínky, čo však odmietla. Obvinený ju začal ťahať do kabínky, no predavačke sa podarilo otvoriť dvere predajne a zakričať o pomoc. Mladík na to utiekol. K zraneniam ani k škode nedošlo. Lúpež objasnili policajti Obvodného oddelenia PZ v Snine v spolupráci s humenskou kriminálnou políciou v extrémne krátkom čase. Po zadržaní a vznesení obvinenia umiestnil vyšetrovateľ mladistvého chlapca do cely policajného zaistenia a zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Dopravné akcie v okrese Svidníku
V dôsledku vysokej intenzity nákladnej dopravy v okrese Svidník ako aj stále sa zvyšujúci počet preťažených vozidiel, či vozidiel bez povinnej úhrady za používanie vymedzených úsekov ciest v okrese Svidník sa na tomto území konal spoločný výkon služby a následne dopravno-bezpečnostná akcia.
Spoločný výkon služby policajtov dopravnej polície sa uskutočnil v dobe od 21.30 hod 14.4.2013 do 01.30 hod 15.04.2013. Počas tejto akcie policajti zistili celkovo 21 priestupkov. V jednom prípade bol zistený alkohol u vodiča poľského kamióna, ktorý bol prejednaný v správnom konaní, kde mu bola uložená pokuta 400.- Eur a zákaz činnosti na dobu 18 mesiacov. Čo sa týka merania hmotnosti, porušenie tohto ustanovenia bolo zistené v jednom prípade.
Dopravno-bezpečnostná akcia nadväzovala na spoločný výkon služby, konkrétne v čase od 01.00 hod do 15.00 hod. dňa 15.04.2013, pričom taktiež bola zameraná na kontrolu nákladnej automobilovej dopravy. Počas tejto akcie policajti zistili 42 priestupkov, z ktorých 36 vyriešili v blokovom konaní, 5 priestupkov vyriešili napomenutím a jeden priestupok bol oznámený na správne konanie. Alkohol policajti zistili u jedného nemotorového účastníka cestnej premávky.
 

Vyberte región